Kompetanse

Menneskene

Om oss

Karriere

Aktuelt

Kontakt

Karriereveien som advokat i Thallaug

14. okt 2024 | Artikler, Firmanytt

Advokat Aslak Årsvoll Undheim startet sin karriere i Thallaug som trainee høsten 2020. Våren 2022 var han mastergradstipendiat hos Thallaug, med stipend og eget kontor, før han påfølgende høst startet som advokatfullmektig. I august 2024, to år etter at han tiltrådte som advokatfullmektig, fikk han advokatbevillingen og arbeider nå som advokat. Vi har spurt om hvordan han opplever karriereløpet i Thallaug og hvorfor han mener Thallaug bør være ditt førstevalg i Innlandet!

Hvilke muligheter gir et karriereløp hos Thallaug?

Et karriereløp i Thallaug gir deg muligheten til å utvikle deg som advokat med et bredt spekter av sakstilfang. Jeg fikk tidlig ta ansvar og eierskap til sakene jeg jobbet med, noe som gjorde at jeg lærte mye og utviklet meg raskt i rollen som advokat.

Som advokatfullmektig i et stort advokatkontor lokalisert sentralt i Innlandet får man både mulighet til å bistå i mindre personlige oppdrag for enkeltpersoner samtidig som man jevnlig bistår større bedrifter og offentlige instanser. Flere av saksfeltene advokatene i Thallaug arbeider med innebærer også mange former for prosess, slik at man fra start får verdifull erfaring med forliksforhandlinger, ordinære prosesser for domstolsapparatet, og også særdomstoler som blant annet jordskifteretten. Dette gjorde at jeg tidlig fikk erfaring med de ulike aspektene ved advokathåndverket, og arbeidsdagene ble svært varierte. Den ene dagen bistår kan man et eldre ektepar med en fremtidsfullmakt og forbereder en boligkjøpertvist for forliksrådet, mens man dagen etterpå kan forhandle om utbygging av store næringsarealer etc.

Det må også fremheves at Thallaug er en sentral nærlingslivsaktør i Innlandet, med nært samarbeid med både offentlige og private næringsaktører så vel som Høgskolen i Innlandet. Dette innebærer at deler av arbeidet som advokat i Lillehammer også består i å ta del i den næringsutøvingen Thallaug engasjerer seg i; det være seg næringsseminarer, debattforumer eller studentarrangementer. Som en del av teamet i Thallaug kommer du dermed tett på den lokale befolkningen, næringslivet og de offentlige instanser som opererer i Innlandet.

Hvordan er advokathverdagen i Thallaug sammenlignet med den typiske Oslo-advokat?

Som ung advokat i Thallaug tror jeg at man på et tidligere stadium får større ansvar for egen klientportefølje. Der man kanskje i de største advokatfirmaene må arbeide mer isolert med særskilte rettsområder, og ofte som bakgrunnsutreder, får man i Thallaug selv være klientkontakt, rådgiver, forhandler og prosessfullmektig. Det er klart at begge former for advokathåndverk har kvaliteter ved seg, men dersom en er i søken etter en advokathverdag med eierskap til sakene man arbeider med, er Thallaug stedet å være.

Hvorfor starte sin karrierevei som advokatfullmektig hos Thallaug?

I Thallaug får man fra første stund tett oppfølgning av firmaets mer erfarne advokater og partnere, samtidig som man gis en tillitsbasert tildeling av klienthåndtering og oppdragsutførelse. Man får tidlig styre sakene selv, fra oppstart til avslutning, likevel alltid med et betryggende samarbeid med en erfaren advokat. Dette gir etter min mening en rask læringskurve i advokatrollen på grunn av det eierskapet man opparbeider seg til klientforholdet. I dette ligger det også at man får rik erfaring med ulike former for klientarbeid – herunder alt fra privatpersoner i dyp krise, bedrifter i oppstarts- og avviklingsfaser, næringslivseventyr og mange former for offentlig administrasjon og forvaltning.

Ønsker du prosedyreerfaring, er det absolutt verdt å nevne at de fleste advokatene i Thallaug ofte opptrer som prosessfullmektiger og mulighetene for tidlig prosesserfaring er garantert. Særlig i avdelingen for fast eiendom føres saker for både de ordinære domstolene og jordskifteretten ofte, der sakene ofte avhenger av en avklaring om rettighetsforhold.

For meg var kombinasjonen av muligheten til å satse på egen karriere som advokat samtidig som jeg kunne dyrke en aktiv fritid ved siden av, en viktig faktor når jeg valgte å starte min karriere i Thallaug.

Det å ha en balansert arbeidshverdag hvor man også har tid, krefter og muligheter til et familie- og fritidsliv er en viktig faktor for de som arbeider her. Legger man til at man på Lillehammer har det vi liker å omtale som «nærhet til alt» – marka, fjellet, snøen, by- og kulturliv, samt kort og effektiv reisevei til Gardemoen og Oslo – ligger det meste til rette for et innholdsrikt liv kombinert med advokatrollen.

Bli en del av Team Thallaug?

Vi er alltid på jakt etter de rette kandidatene. Les mer om karrieremuligheter og ta kontakt med vårt rekrutteringsteam – enten du er student som ønsker å bli nærmere kjent med oss og kanskje ser for deg en fremtid på Lillehammer, om du er nyutdannet jurist som ønsker en tett oppfølgning fra starten av din advokatkarriere eller om du allerede har arbeidet som advokat eller jurist og har kompetanse som kan bidra til å styrke våre team. Er du usikker på hvilke kompetanseområder vi arbeider med kan du leser mer om dette her.

Skrevet av